Nieuws16 nov '15 14:13Aangepast op 16 nov '15 15:39

A2 in twee richtingen afgesloten wegens aanhoudingen bij schuur

Auteur: BNR Webredactie

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft met een robot een schuurtje bij de A2 onderzocht dat in de brand stond. Ook zou een stilstaande auto langs de A2 bij Susteren onderzocht zijn, die in de buurt stond van de schuur. De politie heeft twee personen aangehouden, de snelweg bij Roosteren is in beide richtingen afgesloten.

Foto: ANP
Foto: ANP

Een van de verdachten moest zich in een weiland langs de A2, waar het schuurtje in brand stond, uitkleden. Daarna werd hij afgevoerd, meldt Ed Leunissen van  L1. "De angst was dat de mensen explosieven of pistolen bij zich hadden en daarom is men met groot materieel uitgerukt. Op dit moment wordt het schuurtje onderzocht, en of de auto ook is onderzocht is nog niet bevestigd." Een robot op rupsbanden onderzocht het schuurtje.
 

 

Volgens het OM was er sprake van een "ernstig incident dat direct ingrijpen vereiste''. De A2 bij Roosteren werd tijdens de actie van de politie in beide richtingen afgesloten, aldus de politie. Daardoor ontstonden zowel op de A2 als op de A73 bij de aansluiting op de A2 kilometerslange files. Het verkeer werd via Duitsland omgeleid. Rond 14.40 uur maakte de politie bekend dat de A2 weer open is voor het verkeer.

Gerelateerde artikelen