Nieuws1 jul '15 18:12Aangepast op 1 jul '15 18:29

'Wacht niet op evaluatie, ga nu werken aan sterker Energieakkoord'

Auteur: Thijs Baas

Minister Kamp moet met volle energie aan de slag met het Energieakkoord en in gesprekgaan met partners, zodat ze mee kunnen blijven doen en de doelstellingen van duurzame energie halen. Dat zegt D66-woordvoerder Stientje van Veldhoven tegen BNR. "Wacht niet op een evaluatie ergens in 2016."

Foto: ANP
Foto: ANP

Nu Eneco heeft besloten zijn handen ervan af te trekken, komt het Energieakkoord ernstig onder druk te staan. Een zorgelijke ontwikkeling, vindt D66-woordvoerder Stientje van Veldhoven. Een van de belangrijkste doelstellingen van het Energieakkoord was immers om veel meer energie in Nederland duurzaam te maken. "We moeten heel veel doen, want we lopen als Nederland heel erg achter. We staan nog maar op 4 procent en we moeten naar 20 procent in 2020 en nog veel verder in de jaren daarna."

 

De belangen zijn groot om de doelstellingen van duurzame energie te halen en in die transitie niet meer afhankelijk te zijn van regimes als Rusland en Saoedi-Arabië. "D66 heeft al eens gezegd: minister Kamp, start nu met versterken van het Energieakkoord. Zorg dat we de ambitie opschroeven en dat we de doelen halen, daar is het nu de hoogste tijd voor."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen