Nieuws16 mrt '15 14:05

VVD: 'Zwaarder en eerder straffen alcoholrijders'

Auteur: Bram van Dijk

Er moeten zwaardere straffen komen voor mensen die met alcohol op rijden. Dat wil de VVD. Ook moet de pakkans omhoog.

Image

VVD-Kamerlid Barbara Visser gaat deze week een aantal Kamervragen herhalen. Directe aanleiding is het dramatische ongeluk waar een baby van vijf wegen werd doorgereden door een notoire alcoholgebruiker.

Alcoholslot
VVD wil de pakkans vergroten, de straffen verhogen en de herintroductie van het alcoholslot. Deze ingrijp werd vorige week afgeschaft omdat het volgens de rechter een straf was, waardoor overtreders dubbel gestraft zouden worden. "Het alcoholslotprogramma zien wij als een stadionverbod voor hooligans. Dat doe je niet om iemand te straffen maar om andere weggebruikers te beschermen. Dus het is wat ons betreft geen straf."

Taakstraf
Visser hekelt de lichte straffen van dit moment. "Als je tegenwoordig weg kunt komen met taakstraffen bij alcohol in het verkeer en je beschouwt het alcoholprogramma zwaarder dan een straf die je van de rechter krijgt, dan gaat er iets fout."

Op welke manier het strenger straffen gebeurt, is de VVD om het even. "Dat straffen kan zijn: gevangenisstraf, je rijbewijs inleveren of je auto invorderen. Al het mogelijke om te voorkomen dat je mensen in gevaar brengt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen