Nieuws20 sep '11 15:05Aangepast op 20 sep '11 16:35

Scholieren winnen een kalasjnikov

Auteur: Bas Benneker

Somalische scholieren hebben een AK-47 geweer en ongeveer 500 euro gewonnen in een koranwedstrijd die werd georganiseerd door de radicaalislamitische terreurbeweging al-Shabaab.

Kinderen tussen de tien en zestien jaar oud moesten de koran zo goed mogelijk voorlezen en een algemene islamkennistest afleggen. Een radiostation in handen van al-Shabaab loofde een kalasjnikov en 500 euro uit aan de beste leerling.

De tweede plaats kreeg een kalasjnikov en 350 euro, de derde twee handgranaten en 275 euro. "Kinderen moeten een hand gebruiken voor onderwijs, en de ander voor het verdedigen van de islam", aldus een leider van de "Afrikaanse Taliban" tijdens de uitreikingsceremonie.

Al-Shabaab - letterlijk, "de jeugd" - is gelieerd aan al-Qaida, en beheerst grote delen van noord en centraal Somalië. De afgelopen maanden weerhielden ze hulporganisaties ervan slachtoffers van de hongersnood in Somalië bij te staan.

De Arabische televisiezender Al-Jazeera kreeg vorige maand exclusieve toestemming om te filmen bij de Afrikaanse strijders voor Allah:

Gerelateerde artikelen