Nieuws18 sep '15 15:15

Steve Jobsscholen zijn in opkomst

Auteur: Bas van Setten

Twee jaar geleden waren scholen met iPads en individuele begeleiding een openbaring. Nu zijn er al 25 van in Nederland. De Steve Jobsscholen zijn bezig aan een opmars in Nederland, maar nu kan oprichter Maurice de Hond ook rekenen op internationale belangstelling.

ANP
ANP

"We zijn nu in een aantal landen bezig om scholen te helpen opstarten. In Johannesburg starten in januari twee scholen als voorbeeld voor Zuidelijk Afrika. Nu werken we aan scholen in Dubai , Spanje, we hebben op de Balkan gesprekken en we praten met de Brazilianen", zegt De Hond.

 

De OESO
De OESO zegt in een recent onderzoek dat op scholen waar extreem veel met computers wordt gewerkt de prestaties significant lager zijn. Volgens De Hond komt dit doordat die scholen het verkeerd aanpakken. "Ze voegen namelijk technologie toe aan een bestaand systeem. Daarmee maak je het bestaande systeem niet beter. Je moet het klassieke schoolsysteem juist doorbreken", meent De Hond.

De iPad heeft daar volgens De Hond een belangrijke functie in. "Het nadeel van het klassieke schoolsysteem is dat alle kinderen met elkaar in de klas zitten. Dat is een soort one-size-fits-all aanpak. Als je kinderen een iPad geeft die zij ook thuis gebruiken, kunnen ze veel beter op een individuele manier worden beoordeeld. Daarnaast heeft de leerkracht een dashboard waarmee hij de ontwikkelingen kan volgen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen