Nieuws20 nov '15 12:00

Zalm tevreden over beursgang ABN Amro

Auteur: Bas van Setten

Na acht jaar is ABN Amro weer terug op de beurs. Dat bekent dat topman Gerrit Zalm er duizenden kritische aandeelhouders bij krijgt. "Dat houdt je scherp", zegt Zalm.

ANP
ANP

De prijs van ABN Amro ging na de beursgang direct omhoog, maar volgens zalm heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem niet te vroeg verkocht. "Als je zo’n beursintroductie goed hebt gedaan mag de prijs ook wel een beetje stijgen. Het zou heel vervelend zijn als het aandeel omlaag gaat. Dan krijg je teleurgestelde beleggers en dat maakt het moeilijker om een volgende transactie te doen", zegt Zalm.

Jaap Koelewijn, hoogleraar Finance aan Nyenrode Universiteit, is het hierin eens met Zalm. "Om de bank tegen een nette prijs naar de beurs te laten gaan, en vervolgens een bescheiden winst te tonen past in het scenario van een heel zorgvuldig geregisseerde beursgang."

Internationaal
Zalm ging ook in op de uitspraak van zijn voorganger Jan Kalff over de internationale aspiraties van de bank. "We hebben al internationale activiteiten. Zo’n 20 procent van onze medewerkers en onze omzet komt uit het buitenland. Dat zal ongetwijfeld groeien, maar dat doen we niet geforceerd. We doen het alleen op onderdelen waar we erg goed in zijn, en waarmee we internationale concurrentie aankunnen."

Buffers
Eerder deze week zeiden een aantal economen dat ze de buffers laag vinden. Niet alleen van ABN Amro, maar van alle Europese banken. Zalm: "We zijn nog niet klaar met onze kapitaalpositie. Die zal in de komende tijd verder groeien."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen