Nieuws6 nov '15 18:07Aangepast op 6 nov '15 18:55

Paus maakt straatkrant Utrecht wereldberoemd

Auteur: Didi Levison

Op de koffie bij de paus: het is maar weinig journalisten gegeven, maar het Utrechtse Straatnieuws mocht erheen. En dat is bijzonder, want het is waarschijnlijk het eerste regionale dagblad dat op audiëntie mocht bij de Heilige Vader van de katholieken.

Paus Franciscus. ANP
Paus Franciscus. ANP

De daklozenkrant met het uitgewerkte interview 'Onze Vriend in Rome' werd vandaag gepresenteerd in Utrecht. De uitverkorenen die met Paus Franciscus mochten spreken, waren onder meer hoofdredacteur en fotograaf Frank Dries en Straatnieuwsverkoper Marc.

Geen koffie
Koffiedrinken met de paus, hoe is dat? "We kregen geen koffie. Dat is niet gebruikelijk in Italië, werd ons verteld". Gelukkig heeft het Frank Dries niet afgeschrikt. "Het is een hele integere man met humor, die kan lachen om een grapje. Hij kan zelf ook sterke verhalen vertellen trouwens", zegt de hoofdredacteur.

Frank Dries wist al een jaar dat hij de paus ging bezoeken, maar moest het verplicht geheim houden. Straatkrantverkoper Marc wist het pas vlak voor vertrek: "Op het moment dat je hoort dat je naar de paus gaat denk je: Oeps, slik, ga ik dit echt doen?'." Ook Marc is te spreken over het karakter van de paus. "Ik heb zitten genieten, het is een hele lieve en toegankelijke man. Als hij naar Nederland komt wil ik een pizza met hem eten, dat is helaas in Rome niet gelukt".
 

 

De Utrechtse straatkrant is door het interview in één klap wereldberoemd. Om die reden heeft de redactie ervoor gezorgd dat de oplage 'iets' groter is dan normaal en dat de krant wordt gedeeld met 33 andere straatkranten in 34 verschillende landen. "De paus geeft het aan iedereen op die manier", zegt Dries.

Gerelateerde artikelen