Nieuws2 nov '12 10:56Aangepast op 2 nov '12 14:43

Schultz wil scherpe randjes van regeerakkoord

Auteur: Pieter van den Akker

Het is van belang dat wordt gekeken hoe de scherpe kantjes van het regeerakkoord afgehaald kunnen worden. Dat zei minister Schultz van Haegen vrijdag vlak voordat de ministerraad begon.

Minister Melanie Schultz van Haegen. ANP
Minister Melanie Schultz van Haegen. ANP

Ze doelt daarmee vooral op de grote commotie die is ontstaan bij de VVD-achterban over de inkomensafhankelijke zorgpremie. Daar is ook binnen de VVD boosheid over ontstaan. "We zullen het land in moeten en met de achterban gaan spreken'', stelde Schultz.

Grote opgave
Het is niet bij voorbaat zo dat de zorgen wel weggenomen kunnen worden, denkt de minister. "Daar moeten we heel hard voor werken. Dat is de opgave waar we voor staan.'' Ze zei verder dat de VVD wel had voorzien dat de bezuinigingen uit het regeerakkoord pijn zouden gaan doen, omdat er ingrijpende maatregelen worden genomen.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wilde niets over de kwestie zeggen. Ze is demissionair minister en nog niet officieel gevraagd voor het nieuwe kabinet 'en de afspraak is dat je dan niet allerlei uitspraken doet'. Schippers stelde wel dat ze niet kan ontkennen dat het het kabinet-Rutte II met aardig wat ophef gaat beginnen en dat onrust in de partij 'altijd heel vervelend' is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen