Nieuws2 nov '12 08:45

De VVD komt naar je toe deze winter

Auteur: Arjan Meesterburrie

Tweede Kamerleden van de VVD trekken de komende weken het land in om uitleg te geven over het regeerakkoord met de PvdA. Dat meldt de partij op haar website.

Er komt een reeks regionale bijeenkomsten over de afgesproken maatregelen in aanloop naar het VVD-congres op 24 november. De eerste 'informatie-avond' is dinsdag 6 november in Breda.

Geven en nemen
De Kamerleden gaan met leden in gesprek over 'het hoe en waarom' van de beslissingen in het regeerakkoord. "Zoals u weet is formeren en uiteindelijk regeren een kwestie van geven en nemen'', staat in de uitnodiging. "Het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremies en de veranderingen van de hypotheekrenteaftrek zijn zaken die we liever niet in het akkoord zouden hebben willen zien.''

Gebalanceerd pakket
Toch was het nodig die onderwerpen in het akkoord te zetten, benadrukten veel VVD-prominenten eerder al. In ruil daarvoor gaan onder meer de belastingen omlaag en wordt het huishoudboekje van de overheid in orde gemaakt. Al met al een gebalanceerd pakket, stelde onder anderen VVD-leider en premier Mark Rutte.

Harde kritiek
De afgelopen dagen was er veel kritiek uit VVD-kringen, vooral op het plan met de zorgpremies. De partij kreeg bijna 200 opzeggingen van leden en de fractie in de Tweede Kamer vergaderde urenlang over de kwestie. Dat leidde ertoe dat de Kamerleden van de liberalen zich donderdag nogmaals unaniem achter het regeerakkoord moesten scharen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen