Nieuws30 jul '15 16:36Aangepast op 30 jul '15 17:50

Danny D. stond onder toezicht van reclassering

Auteur: Eva Oude Elferink

De man die wordt verdacht van ontucht met de 13-jarige Lisa, stond onder toezicht van de reclassering. Dat heeft reclassering Nederland bevestigd. D. had zelf om verlenging van zijn proeftijd gevraagd.

Het meisje uit Spijkenisse was een aantal dagen vermist en werd begin deze week in een bus teruggevonden. Naast ontucht wordt Danny D. ook verdacht van het ontrekken aan het ouderlijk gezag van Lisa. De onderzoeksrechter heeft zijn voorarrest met twee weken verlengd.

D. werd in 2011 eerder veroordeeld voor een soortgelijk vergrijp. "Ook daar ging het om de onttrekking aan het ouderlijk gezag", zegt zijn advocaat Remko Oerlemans. Die keer had hij na meermaals met een 12-jarig meisje te hebben gechat, haar meegenomen naar een zwembad in Bergen op Zoom.

"Daar heeft mijn cliënt onder andere een voorwaardelijke gevangenisstraf voor gekregen met eveneens een onvoorwaardelijk component." Bij die voorwaardelijke celstraf hoorde ook een proeftijd voor de duur van drie jaar. Eigenlijk verliep die proeftijd vorig jaar oktober, maar die werd mede op verzoek van D. zelf tot oktober dit jaar verlengd. Oerlemans:

 

Contact
Lisa verdween vorige week woensdag van een bungalowpark in het Gelderse Nieuw-Milligen waar ze met haar familie was. Op maandagochtend werd ze door de politie gevonden in een bus in Koudekerk aan de Rijn. Het onderzoek naar de betrokkenheid van Danny D. is in volle gang.

Het Openbaar Ministerie zegt ervan uit te gaan dat D. een maand of twee geleden via internet in contact is gekomen met Lisa en dat dit vervolgens tot ontucht met het 13-jarige meisje heeft geleid en uiteindelijk ook dat ze is weggelopen van de camping. "Of ze echt is weggelokt door hem, daar moet het onderzoek zich nog over uitlaten", zegt persofficier Barbara van Unnik.

 

Lisa heeft haar ouders inmiddels gesproken, maar woont vooralsnog elders, zegt Van Unnik. "Ze heeft de afgelopen periode nogal wat meegemaakt. Dat moet ze allemaal verwerken en daar krijgt ze hulp bij op de plek waar ze nu is. Daar is in overleg met Lisa en haar ouders toe besloten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen