Nieuws11 feb '14 13:59

Wat wordt Jansen Steur allemaal aangerekend?

Auteur: Thijs Baas

Gaat Ernst Jansen Steur de gevangenis in of niet? Vandaag wordt er uitspraak gedaan in de zaak tegen de ex-neuroloog. De rechter acht in ieder geval het verband bewezen tussen een diagnose van de neuroloog en de zelfmoord van een patiënt.

Er is zes jaar gevangenisstraf geëist tegen de neuroloog. Toch is het niet zeker of Jansen Steur ook wordt veroordeeld. Letselschade-expert Yme Drost, die een grote groep slachtoffers van Jansen Steur begeleidt, verwacht dat Jansen Steur sowieso veroordeeld wordt voor een aantal vermogensdelicten. "Diefstal van een receptenblok, verduistering van 88.000 euro, valsheid in geschrifte, dat heeft hij allemaal toegegeven. Ik verwacht dat hij daarvoor wordt veroordeeld."

Maar daarmee is de kous nog niet af, zegt Drost. "Hoe ver uiteindelijk de straf zal worden, is afwachten, maar ik denk zeker niet de zes jaar die geëist is. Ik verwacht ook niet dat dit het definitieve sluitstuk zal zijn. Het is wel een heel lang traject van acht jaar werken samen met mijn cliënten afgesloten, maar ik verwacht dat na deze uitspraak het OM danwel Jansen Steur in beroep zal gaan." 

Alzheimer
De rechter stelt in de samenvatting van het vonnis vast dat Jansen Steur wel erg stellig is geweest in het diagnostiseren van alzheimer bij patiënten. Bovendien acht de rechter de link tussen een diagnose van de neuroloog en de zelfmoord van één van de patiënten bewezen. Bij één patiënt heeft Jansen Steur verzuimd de risico's en gevolgen van het medicijn Exelon door te geven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen