Nieuws20 mei '15 16:03Aangepast op 20 mei '15 16:32

OM eist 6 jaar cel tegen Jansen Steur

Auteur: BNR Webredactie

Justitie heeft woensdag in hoger beroep opnieuw zes jaar gevangenisstraf geëist tegen ex-neuroloog Ernst Jansen Steur. Hij werd in eerste aanleg uiteindelijk veroordeeld tot drie jaar cel wegens onder meer het stellen van verkeerde diagnoses. Zowel de ex-neuroloog als het OM ging daartegen in beroep.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het Hof in Arnhem doet waarschijnlijk op 18 juni uitspraak.

Volgens deskundigen is Jansen Steur verminderd toerekeningsvatbaar, mede door een verslaving aan verdovende middelen. Het OM vindt dat echter geen reden om de strafmaat bij te stellen.

Verschrikkelijke dood
Jansen is begin vorig jaar veroordeeld voor het opzettelijk stellen van verkeerde diagnoses, met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten. Hij vertelde ze dat ze hele ernstige ziektes hadden en schreef zware medicijnen voor. Een van zijn patiënten pleegde zelfmoord omdat ze niet wilde wachten op de verschrikkelijke dood die Jansen haar had voorgespiegeld.

De zaak tegen de ex-neuroloog wordt de grootste medische strafzaak in de Nederlandse geschiedenis genoemd.

Jansen zit stuk en vereenzaamt
Donderdag volgt het pleidooi van de advocaat van Jansen, hij zet in op vrijspraak. De advocaat had woensdag al laten weten dat het slecht gaat met zijn cliënt. "Hij zit stuk, hij vereenzaamt op een kleine hotelkamer in Duitsland.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen