Nieuws31 mei '13 08:34

Postzegel na de zomer 60 cent

Auteurs: Fleur de Bruijn en BNR Webredactie

PostNL maakt postzegels vanaf augustus duurder en rekent mede daardoor op een iets hogere winst over 2013 dan eerder gedacht.

PostNL verhoogt zijn tarieven per 1 augustus. Het basistarief voor brieven binnen Nederland wordt dan 60 cent. Die verhoging is volgens het postbedrijf noodzakelijk om, in combinatie met aanzienlijke kostenbesparingen, de aanhoudende krimp van de postmarkt en de verliezen uit de universele dienstverlening te compenseren.

Beter resultaat
De duurdere zegel zorgt ervoor dat de resultaten van PostNL over 2013 er iets beter uit zullen zien dan eerder gedacht. PostNL rekent nu voor 2013 op een onderliggend bedrijfsresultaat van 50 tot 90 miljoen euro. Eerder werd dit resultaat op 20 tot 60 miljoen euro geschat.

Tariefsverhogingen
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) stemde eind maart al in met de tariefsverhogingen. Daarbij gaat het basistarief voor brieven in Europa naar 96 cent en voor brieven naar de rest van de wereld naar 1 euro. Voor frankeermachines gaat het tarief naar 52 cent. Volgens PostNL betekenen de duurdere zegels dat een Nederlands huishouden gemiddeld 2 euro per jaar meer betaalt voor post.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen