Nieuws7 jul '15 18:08

CDA: meer docenten in hoger onderwijs betekent niet automatisch meer kwaliteit

Auteur: Judith Laanen

Vandaag kondigde minister Bussemaker 4000 extra banen aan voor het hoger onderwijs. Het CDA heeft twijfels of meer docenten ook meer kwaliteit betekent. Politiek verslaggever Jaap Jansen sprak Bussemaker: wat moet er beter op hbo en universiteiten?

Geen basisbeurs meer, maar een leenstelsel waardoor er 1 miljard vrijkomt. Een deel van dat geld, zo'n 60 procent, steekt Bussemaker in extra banen. De kwaliteit van het onderwijs is al goed, maar kan en moet beter, zei ze tegen Jansen.

De minister wil meer aandacht voor de individuele student en docent. Zo moet er meer ruimte komen voor onderwijscarrières in het hoger onderwijs, maar ook meer talentprogramma’s voor studenten. Naast extra docenten komen er ook Comenius-beurzen, een nieuw beurzenprogramma voor excellente docenten en onderwijsleiders om hun eigen onderwijs te innoveren.

Ook wil Bussemaker meer digitalisering en ICT, niet als vervanging maar als aanvulling op het onderwijs. Meer talentprogramma’s voor studenten die meer uitgedaagd worden.

CDA: meer docenten betekent beter onderwijs?
CDA-Kamerlid Michel Rog was tegen de afschaffing van de basisbeurs en laat vandaag weten:

Lees het hele strategische rapport van Bussemaker ('De waarde van weten', pdf).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen