Nieuws4 dec '15 07:50Aangepast op 4 dec '15 09:32

Kankermedicijnen in Nederland duurder dan in andere landen

Auteur: Karlijn Meinders

Volgens de Nederlandse Vereniging van Oncologen zijn de prijzen buitenproportioneel en moeten we op Europees niveau gaan onderhandelen. Maar dat kan niet zomaar, zegt de branche-organisatie van farmaceutische bedrijven.

Foto: ANP
Foto: ANP

De prijsverschillen blijken uit onderzoek van het medisch tijdschrift The Lancet Oncology en zijn aanzienlijk binnen Europa. In het onderzoek zijn negen middelen vergeleken en in zeven gevallen staat Nederland in de top drie van meest meest betalende klanten. Hans Gelderblom, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Oncologen, werkte mee aan het onderzoek. "Wat in Nederland gebeurt is dat de ziekenhuizen individueel overleggen met farmaceuten over de prijs", vertelt Gelderblom. "We zouden vaker op landelijk niveau moeten onderhandelen en liever nog op Europees niveau, dan zouden we net zo'n grote markt als Amerika zijn en kunnen we strakker onderhandelen."

Buitenproportioneel
Minister Schipper is hier al mee bezig, vertelt Gelderblom. "Ze heeft een initiatief om samen met België onderhandelen." Maar er moet meer gebeuren. "De prijzen komen op een ondoorzichtige manier tot stand. Natuurlijk moeten bedrijven geld verdienen zodat ze kunnen blijven bestaan, maar wat er nu gebeurt is buitenproportioneel."

Zo gaat het niet langer, meent Gelderblom. "Het systeem loopt gewoon vast. Als je ziet dat ziekenhuizen 10 procent per jaar meer uitgeven aan dure geneesmiddelen en de groeiruimte in ziekenhuizen maar 1 procent is, dan gaat het ten koste van andere behandelingen."

Decentraal systeem
Paul Wouters van Nefarma, de brancheorganisatie van farmaceutische bedrijven, is het er mee eens dat de uitgaven binnen de gezondheidszorg niet uit de bocht vliegen als gevolg van de prijs van geneesmiddelen.


 
 
 
Als één Europa onderhandelen over de prijs, kan alleen niet zomaar, zegt Wouters. "We hebben in 2006 met elkaar gekozen voor een decentraal systeem." Er moet een evenwicht komen tussen maximale winst en klanten maximaal geneesmiddelen verstrekken. "Aan de ene kant heb je als bedrijf de verplichtingen aan investeerders en aandeelhouders die graag willen dat er nieuwe geneesmiddelen komen en aan andere kant de vraag van de maatschappij om die nieuwe medicijnen. Dat moet per geval bekeken worden."

Gerelateerde artikelen