Nieuws26 nov '15 18:16

Hoe ziet de wereld er uit na 44 jaar gevangenis?

Auteur: Didi Levison

Hoe zou het zijn om tientallen jaren in de toekomst te reizen? De Amerikaan Otis Johnson kan je er alles over vertellen.

Otis Johnson: "They don't use this anymore"
Otis Johnson: "They don't use this anymore"

Otis werd in 1975 op 25-jarige leeftijd veroordeeld voor poging tot moord op een agent en zat 44 jaar in de cel. Na tientallen jaren achter slot en grendel met minimale voorzieningen kwam hij vorig jaar op 69-jarige leeftijd vrij.

Voor hem stond het leven bijna een halve eeuw stil maar de buitenwereld draaide gewoon door met alle technische ontwikkelingen van dien. Smartphones, lichtgevende reclameborden, minutieuze hoofdtelefoons: voor ons niet meer weg te denken uit het straatbeeld, voor Otis een futuristische gewaarwording.

Aan Al Jazeera vertelde hij hoe hij zich staande houdt in de wereld van nu:

 

Hij is niet de enige die hier moeite mee heeft. Amerikaanse gevangenen die na tientallen jaren uit de gevangenis komen geloven hun ogen niet. What has happend here? De New York Times maakte er eerder dit jaar een reportage over: “‘A Ride Home From Prison”. In deze film wordt ex-gedetineerde Stanley Bailey gevolgd. Hij vangt net vrijgekomen gevangenen op en begeleidt hun eerste uren op vrije voeten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen