Nieuws4 aug '15 14:58

Ook eredivisiewedstrijd Willem II - Vitesse uitgesteld

Auteur: Judith Laanen

Steeds meer eredivisiewedstrijden kunnen niet doorgaan vanwege de politiestaking. Na Heerenveen - De Graafschap van vrijdag en PEC Zwolle - Cambuur van zaterdag is ook de wedstrijd Willem II - Vitesse van zondag uitgesteld.

Door de staking kan de veiligheid rond de wedstrijden niet gewaarborgd worden en daarom gaan ze niet door.

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle kan zonder de noodzakelijke inzet van de politie niet instaan voor de openbare orde en veiligheid rond het duel tussen PEC Zwolle - Cambuur, meldt de gemeente.

Gisteren werd bekend dat ADO Den Haag - PSV niet gespeeld zou worden in het geval van een politiestaking. De wedstrijd Feyenoord - Utrecht gaat vooralsnog gewoon door. De politie in Rotterdam heeft beloofd niet te gaan staken.

Politiebonden willen betere cao
De politiebonden kondigden vorige week aan dat agenten gaan staken bij acht van de negen wedstrijden tijdens de eerste speelronde van de eredivisie. Die begint vrijdag met de wedstrijd Heerenveen - De Graafschap.

De bonden willen dat de minister met een beter cao-bod komt. De burgemeesters van de speelsteden zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en moeten bepalen of het verantwoord is om een wedstrijd te laten doorgaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen