Nieuws10 okt '14 16:36Aangepast op 10 okt '14 18:14

Dodelijke steekpartij Voorburgse school

Auteur: BNR Webredactie

Op het Corbulo College in Voorburg is een 15-jarige Hagenaar doodgestoken. Een 16-jarige Rijswijker werd enige tijd later aangehouden als verdachte. Het verhoor van de verdachte loopt nog, meldt Cor Spruijt, woordvoerder van de politie Haaglanden. De achtergrond van de steekpartij is nog niet bekend.

Iets na half twee kreeg de politie de melding binnen van een steekpartij op de middelbare school in Voorburg, waarbij één slachtoffer zwaargewond raakte. Hij is met een traumahelikopter afgevoerd. Het is niet duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld rond de school. Volgens de politie zou de steekpartij op het schoolplein hebben plaatsgevonden. Scholieren melden aan omroep west dat er in de pauze een ruzie is ontstaan. Het slachtoffer, een leerling van de school, werd daarna in zijn nek gestoken.

"We kregen om half twee een melding en toen we er kwamen troffen we de jongen zwaargewond aan. We zijn onmiddellijk begonnen met reanimeren. dat heeft helaas niet mogen baten: de jongen is enige tijd later overleden", zegt Spruijt, die op dit moment aanwezig is op de school. "De vermoedelijke dader is eerst op de vlucht geslagen. Uiteindelijk hebben we hem wel aan kunnen houden."

Praten
We verhoren momenteel een aantal getuigen op de school, en zo hopen we meer duidelijkheid te krijgen over de aanleiding van het incident. Er heerst grote verslagenheid onder de docenten die op school aanwezig is. Uiteraard hebben wij voor de nodige zorg voor leraren en leerlingen gezorgd en op de website van de school komt de informatie over wat er van de leerlingen verwacht wordt en de mogelijkheden om met elkaar over het incident te praten."

"het Openbaar Ministerie gaat uiteindelijk over straffen en dat gaat ook over de vraag voor welke rechtbank de jongen berecht wordt. We zijn momenteel bezig met forensisch experts die binnen en buiten de school proberen sporen veilig te stellen."

Onderzoek
De familie van het slachtoffer is inmiddels geïnformeerd over zijn overlijden. Een rechercheteam onderzoekt de exacte toedracht, forensisch experts verrichten uitgebreid sporenonderzoek. Getuigen die daar behoefte aan hebben, krijgen slachtofferhulp aangeboden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen