Nieuws2 nov '15 15:31Aangepast op 2 nov '15 17:40

Van Persie en Depay niet opgeroepen voor Oranje

Auteur: BNR Webredactie

Robin van Persie is niet opgeroepen voor de aankomende oefenwedstrijden tegen Wales en Duitsland. Bondscoach Danny Blind vindt dat de spits te weinig speelt bij zijn club Fenerbahçe. Ook Memphis Depay is er niet bij omdat Blind niet tevreden is over zijn instelling.

Robin van Persie (L) in duel met Zsolt Korcsmar (R) tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. ANP
Robin van Persie (L) in duel met Zsolt Korcsmar (R) tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. ANP

De bondscoach maakte vandaag de voorlopige selectie voor de oefenwedstrijden tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november) bekend. Beide landen zijn in tegenstelling tot Nederland wel geplaatst voor het EK volgend jaar in Frankrijk.

Niet einde interlandcarrière
Blind zei dat het ontbreken van Van Persie niet het einde betekent van de interlandcarrière van de topscorer van het Nederlands Elftal. "In potentie is hij nog de beste spits voor Oranje", zei hij op de persconferentie.

Het grote probleem is volgens Blind dat Van Persie nauwelijks speelt en daardoor niet fris en scherp oogt. De bondscoach zei te hopen dat de spits in het voorjaar weer fit is. "Dan zal ik hem waarschijnlijk weer selecteren", aldus Blind.

"Depay moet functioneren in een team"
Ook Memphis Depay is er niet bij. De vleugelspeler is licht geblesseerd, maar dat is niet de enige reden waarom hij niet is opgeroepen. "Topvoetbal vraagt dat je in een team kan en moet functioneren", zei Blind. "En dat doet hij niet altijd." Ook bij zijn club Manchester United wordt Depay de laatste weken gepasseerd door zijn coach Louis van Gaal, die soortgelijke zorgen heeft geuit over de mentaliteit van Depay.

Blind sloot niet uit dat Depay alsnog wordt opgeroepen mocht hij deze week nog in actie komen voor zijn club. Hetzelfde geldt voor Riechedly Bazoer van Ajax, die bij de laatste kwalificatieduels bij de selectie zat maar nog niet debuteerde. Ook hij is licht geblesseerd. Een grote verrassing in de voorlopige selectie is Marko Vejinovic van Feyenoord.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen