Nieuws1 jul '13 10:31

Brabantse pastoor zegent auto's in voor vakantie

Auteur: BNR Webredactie

Met de vakantie voor de deur nemen bij sommigen de zenuwen toe: zijn we niks vergeten? Of nog belangrijker: komen we veilig aan op onze bestemming? Voor dat laatste heeft een pastoor uit Brabant wel een oplossing.

Terwijl de wielrenners hun rondjes reden in de Ronde van Schaijk, was pastoor Spierz uit het plaatsje bij Oss zondagmiddag druk bezig. Ditmaal niet in de kerk, maar erbuiten. Het was namelijk weer tijd voor het jaarlijkse inzegenen van auto's.

Heilige Christoffel
Ja, je leest het goed. Het gebruik van dit inzegenen, dat ervoor moet zorgen dat je veilig op je vakantieadres aankomt, is toe te schrijven aan de Heilige Christoffel, de beschermheilige voor onderweg. Waar de een een reisverzekering afsluit, roept de ander dus de hulp van de pastoor in.

Het inzegenen ging dit jaar niet helemaal van een leien dakje. De organisatie van de wielerronde moest er nog aan te pas komen om de vakantiegangers met een gerust hart op pad te kunnen sturen. Eerst moesten er namelijk wat hekken worden weggezet, die voor de Ronde van Schaijk waren geplaatst. Pas toen die hekken weg waren, konden automobilisten bij de kerk komen.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen