Nieuws21 aug '14 09:12Aangepast op 21 aug '14 09:32

'Drie Hamasleiders gedood door aanval Israel'

Auteur: BNR Webredactie

Door een Israëlische luchtaanval op de Gazastrook zijn drie hoge militaire leiders van Hamas omgekomen. Dat maakte de Palestijnse militante beweging donderdag bekend.

Volgens Hamas zijn Mohammed Abu Shammala, Raed al-Attar en Mohammed Barhoum gedood door een bombardement op een huis in de stad Rafah.

Israël heeft niet gereageerd op de uitspraak van Hamas. Het zou de eerste keer zijn sinds het begin van het Israëlische offensief in juli dat leiders van Hamas zijn gedood.

Zware slag
Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg: “Het is ongetwijfeld een zware slag. De vraag is alleen wat het nou precies uithaalt. Je moet het een beetje zien zoals de jacht die Amerika jaren heeft gemaakt op Osama Bin Laden. Je moet je de vraag stellen: als je zo’n vent eenmaal liquideert, is er dan iets veranderd? En kun je dingen die zijn gebeurd terugdraaien? Het is meer een filosofische vraag, maar ook een emotionele."

 

'Wat maakt het uit?'
Er zijn ook Israëliërs die dat bestrijden om het argument ‘wat maakt het uit?’. Want op het moment dat je de ene man omlegt, staat er wel weer een andere op.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen