Nieuws4 aug '15 08:22Aangepast op 4 aug '15 09:06

'NAM doet te weinig om aardbevingsschade Groningen op te lossen'

Auteur: Karlijn Meinders

Dat zegt actiegroep Schokkend Groningen. De nationaal coördinator Groningen, Hans Alders, meldt dat de NAM in een paar maanden tijd meer dan de helft van de 200 complexe schadegevallen heeft afgehandeld. John Lanting van Schokkend Groningen gelooft er niks van.

Foto: ANP
Foto: ANP

John Lanting van Schokkend Groningen vertelt dat er complexe gevallen zijn die al meer dan twee jaar voortduren. "Dan gaat het om zwaar gestutte panden, waarvan de balken al aan het rotten zijn. De zwaarste gevallen zijn nog steeds niet opgelost. Daar hopen ze eind van het jaar een oplossing voor te hebben, maar ondertussen komen er weer nieuwe gevallen bij. Dat is dweilen met de kraan open."

Botte bijl
Dat getal van zo'n 100 opgeloste complexe gevallen dat door de nationaal coördinator Groningen wordt genoemd, is volgens Lanting bereikt door de makkelijkste problemen eerst op te lossen. "Ze zijn met de botte bijl aan het hakken geweest om het aantal schademeldingen, dat staat op zo'n 45.000, zo snel mogelijk naar beneden te krijgen. Er zijn panden gesloopt, zodat ze konden zeggen: zo, van die complexe gevallen zijn we af en ze hebben vooral de kleine, makkelijke gevallen opgelost."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen