Nieuws2 nov '15 18:00

Spekman opnieuw PvdA-partijvoorzitter bij gebrek aan concurrentie

Auteur: BNR Webredactie

Hans Spekman heeft zich als enige kandidaat gesteld voor een nieuwe termijn als voorzitter van de PvdA. Daardoor blijft hij automatisch nog vier jaar langer voorzitter.

De PvdA meldt op haar eigen site dat er zich geen tegenkandidaten hebben gemeld. De inschrijftermijn sloot vanochtend om 10.00 uur. Spekman's nieuwe termijn wordt op het partijcongres van 13 februari 2016 voorgelegd aan de leden.

Al in juli aangekondigd
Als er wel een tegenkandidaat was geweest was er een ledenraadpleging georganiseerd, maar die is nu niet nodig. Spekman is sinds 2012 voorzitter van de PvdA. Daarvoor was hij onder andere vijf jaar Kamerlid en vijf jaar wethouder in Utrecht. Hij had al in juli aangekondigd nog een termijn aan te willen blijven.

Onlangs zei Spekman dat hij vindt dat de PvdA zich meer en openlijker moet afzetten tegen coalitiegenoot VVD. Spekman vindt tevens dat fractieleider Diederik Samsom de kwaliteiten heeft om de confrontatiekoers te leiden, ondanks kritiek van andere PvdA-prominenten als Felix Rottenberg op de fractieleider.

Gerelateerde artikelen