Nieuws18 aug '15 12:18Aangepast op 18 aug '15 13:23

Nieuwe bomaanslag in Bangkok, geen gewonden

Auteur: BNR Webredactie

Vanmorgen is een tweede bom afgegaan bij een brug langs de rivier de Chao Phraya die door de Thaise hoofdstad Bangkok stroomt. Er vielen geen gewonden.

Een onbekende man zou de bom van de brug gegooid hebben. Bij de brug komen veel toeristen samen. De bom miste de toeristen en belandde in het water, waar deze ontplofte. De man wist te ontkomen.

De bom van vanmorgen is een pijpbom. Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan de Thaise omroep TPBS. Het is eenzelfde soort explosief dat maandag afging op een kruising in het centrum van de hoofdstad. Daarbij kwamen ruim 20 mensen om, onder wie vier Chinezen, twee Maleisiërs, een persoon uit Singapore, een Indonesiër en een Filipijn.

Zo'n 120 mensen raakten gewond, veel van hen komen uit China en Taiwan. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er voor zover bekend geen Nederlanders onder de slachtoffers.

De aanslag is nog niet opgeëist. De legerleiding denkt niet dat de aanslag het werk was van opstandige moslims uit het zuiden van Thailand, waar het vaker onrustig is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen