Nieuws20 aug '15 16:44Aangepast op 20 aug '15 17:02

Twee verdachten bomaanslag Bangkok melden zich

Auteur: Didi Levison

Twee verdachten van de bomaanslag in Bangkok hebben zichzelf gemeld bij de politie. Eerder deze week gaf de politie beelden van bewakings-camera's vrij waarop te zien is hoe een man in een geel t-shirt een rugzak neerlegt op de plek waar de bom ontplofte.

De mannen die zich gemeld hebben zijn allebei niet de persoon met de gele rugzak uit de bewakingsvideo. Wel gaat het om twee mannen die op dezelfde beelden te zien zijn en zich volgens de politie daarop verdacht gedragen. Ze horen bij een groep van zo’n tien mensen die de politie als verdacht heeft bestempeld.

Onschuldig
De mannen zeggen onschuldig te zijn, ze waren daar omdat ze tourguide zijn. Als buitenlander is het verboden om tourguide te zijn in Thailand, dus dat zou een verklaring kunnen zijn waarom ze zich niet eerder bij de politie hebben gemeld.

Op beelden van na de ontploffing is te zien dat de twee mannen zichtbaar geschrokken zijn. "Dit zou er op kunnen duiden dat hun verhaal klopt", vertelt verslaggever Kristiaan Schimmel.

Chauffeur van dader gevonden
De tuktuk-chauffeur die de man met het gele shirt vervoerd heeft, is ook vandaag gevonden en wordt ondervraagd. Daarnaast is de hulp van interpol ingeschakeld. Momenteel worden woningen in het gebied rondom de plek waar de bom ontploft is doorzocht. De politie vermoedt dat de bom in één van de huizen gemaakt is.

Ceremonie van 5 religies
Het is nog steeds gespannen in het centrum van Bangkok. De Erawan-tempel, waar de bom is afgegaan, is een plek van rouw en bezinning. Morgenochtend vindt er een ceremonie plaats waarbij vijf verschillende religies de slachtoffers van de explosie herdenken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen