Nieuws4 okt '11 07:32Aangepast op 4 okt '11 17:49

Ploumen haalt uit naar Cohen [update]

Auteur: BNR Webredactie

Terugtredend PvdA-voorzitter Ploumen maakt het partijgenoot Job Cohen nog flink lastig. In een interview heeft ze stevige kritiek op de fractievoorzitter.

Gerommel in de grootste oppositiepartij van Nederland, de PvdA. Gisteravond laat maakte PvdA-voozitter Ploumen bekend voortijdig af te treden. In januari stapt ze op, officieel om een opvolger genoeg tijd te geven om ingewerkt te worden. Maar in een interview in de Volkskrant vanmorgen geeft zij PvdA-fractievoorzitter Cohen er flink van langs.

Visie
Professor of Economics in Oxford en oud-staatssecretaris Rick van der Ploeg begrijpt de overwegingen van Ploumen om op te stappen, al snapt hij niet dat ze alsnog een paar maanden blijft zitten.

Cohen heeft volgens Van der Ploeg wel degelijk visie op het gebied van de economie, maar "binnen het politieke geweld is het moeilijk voor een bedachtzaam iemand als Job Cohen om te schipperen". De PvdA heeft wel degelijk een groot probleem, maar de positie van Cohen is niet onhoudbaar, meent Van der Ploeg. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen