Nieuws31 okt '11 15:29Aangepast op 31 okt '11 16:47

Mauro smeekt Kamer nog één keer

Auteur: BNR Webredactie

Met een ultieme emotionele oproep aan de leden van de Tweede Kamer wil de uitgeprocedeerde Mauro Manuel alsnog proberen zijn verblijf in Nederland veilig te stellen.

Dinsdag zal een verklaring worden uitgedeeld in Den Haag, op de dag dat de Kamer debatteert over zijn uitzetting. Dinsdag zal Mauro zelf aanwezig zijn bij een manifestatie met sympathisanten op het Plein. "Ik beloof dat ik altijd zal proberen van waarde te zijn voor Nederland. Laat mij alstublieft voor altijd hier blijven", zegt Mauro in de tekst. "Mijn toekomst ligt in Nederland. Ik wil een voorbeeld zijn voor iedereen en ik wil me zo graag inzetten voor de Nederlandse samenleving, mijn hele leven lang. Ik wil zo graag ieder jaar Koninginnedag vieren en ik wil als voetballer het Nederlands elftal kampioen zien worden."

In zijn boodschap bedankt Mauro alle Kamerleden die hem steunen. "Ik hoop zo dat u dit blijft doen en dat u de collega's en die nog twijfelen, kunt overtuigen. Dit is mijn laatste kans om u te vragen mij een verblijfsvergunning te geven."

Leers later naar Griekenland
De discussie rond Mauro houdt minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel nog even in Nederland. Leers zou maandag naar Griekenland gaan, maar zal nu op zijn vroegst dinsdagavond het vliegtuig pakken. Dat heeft zijn woordvoerder maandag laten weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen