Nieuws18 mrt '15 13:59

Campagneleiders strijden om 'twijfelaars tot in het stemhokje'

Auteur: Bram van Dijk

Zelfs nu nog zijn veel politieke partijen aan het strijden om kiezers over te halen op hun partij te stemmen. "De campagne duurt tot iets voor negenen", zegt de campagneleider van het CDA.

Foto: ANP
Foto: ANP

Om 9 uur vanavond sluit de stembus, dus dan is het pas afgelopen, vindt Hans Janssens, campagneleider van het CDA. "We weten uit onderzoek dat een groot deel van de kiezer tot op de laatste dag, tot in het stemhokje, twijfelt op welke partij te stemmen. Dus ook die kiezers willen we tot op het laatste moment bereiken."

Kees Verhoeven, campagneleider D66, was vanochtend zelf nog aan het flyeren in zijn woonplaats Amersfoort. "Er zijn nog steeds mensen die zeggen: goed dat u mij eraan herinnert, dan ga ik vanavond nog even stemmen. En er zijn mensen die nog twijfelen en een vraag stellen over het standpunt van onze partij. Het is de laatste kiezers proberen a) naar de stembus te krijgen en b) op D66 te laten stemmen."

'Hele gekke campagne'
Verhoeven vindt het 'een hele gekke campagne'. "Hij gaat zowel over provinciale onderwerpen - kernenergie, windmolens, krimpgebieden - maar ook over de toekomst van het kabinet. En daar heeft D66 natuurlijk ook een heel duidelijke boodschap."

Bij het CDA werd deze campagne zwaar ingezet op provinciale problemen, zegt Janssens. "Als CDA zitten we heel sterk geworteld in de verschillende regio's. We hebben er bewust voor gekozen om deze campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen vanuit de provincie, dus vanuit onderop, te organiseren. Daar heb je direct contact met de kiezers."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen