Nieuws17 aug '15 11:58Aangepast op 17 aug '15 18:08

Kremer, commissaris NS: 'Ik heb met Huges te doen'

Auteur: Karlijn Meinders

Topman Timo Huges vertrok kort geleden op rommelige wijze bij de NS. Tragisch, vindt Jeroen Kremers, want ondanks de gemaakte foute, heeft Huges ook grote verdiensten voor het bedrijf op zijn naam staan.

Foto: ANP - Rechts: Timo Huges
Foto: ANP - Rechts: Timo Huges

"Beschamend wat er gebeurd is in Limburg natuurlijk", zegt Kremers, lid van de raad van commissarissen bij de NS over de schandalen rondom de aanbesteding van het openbaar vervoer. "Vervolgens kregen we een beetje te maken met Murphy's law. Er gingen nog een heleboel andere dingen mis. De druk op het bedrijf liep op en Huges handelde onjuist in het daaropvolgende onderzoek. Maar ik vind het niet nodig om daar nu nog een keer de nadruk op te leggen."

Tragisch
Kremers vindt de gang van zaken rond het uiteindelijk vertrek van Huges spijtig. "Er zijn fouten gemaakt bij de afwikkeling van zijn exit. Er werd door de voorzitter gehandeld met de juiste intenties, maar het is niet op de goede manier verlopen en daardoor was de schade nog groter. Voor het bedrijf, maar ook vooral voor Huges. We moeten niet vergeten dat hij grote verdiensten heeft geleverd voor de NS."

Rechtszaak
Van verschillende kanten wordt geroepen dat het bedrag van 175.000 euro dat Huges meekreeg bij zijn vertrek, onterecht aan hem gegeven is. "Maar als je het juridische gezien bekijkt, heeft hij daar gewoon recht op", zegt Kremers. "Als een schikking niet was gelukt en er was een langslepende rechtszaak gekomen, dan had hij waarschijnlijk nog veel meer gekregen. Dit bedrag is eigenlijk zijn opzegtermijn, maar een rechtbank zou kunnen oordelen dat hij ook recht zou hebben op een ontslagvergoeding. Ik heb met hem te doen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen