Nieuws18 aug '15 18:57Aangepast op 18 aug '15 19:15

Imtech Building Services failliet, 1200 werknemers op straat

Auteur: Judith Laanen

Imtech Building Services, één van de overgebleven onderdelen van Imtech, is failliet. De curatoren wisten eerder duizenden banen te redden door onderdelen door te verkopen, maar dat is bij dit onderdeel niet gelukt.

De redding is mislukt omdat er te weinig gegadigden zijn geweest, zegt Jan Meeder van FNV Metaal. In totaal werken er1200 werknemers, zegt Meeder.

 

Als de werknemers tijdens de opzegperiode kunnen doorwerken aan lopende projecten, biedt dat perspectieven voor een mogelijke doorstart of kansen voor een ander bedrijf om de projecten over te nemen, zegt Meeder. "Maar je weet niet onder welke arbeidsvoorwaarden deze mensen eventueel bij andere bedrijven de projecten kunnen voortzetten." Er is nog geen zicht op wie er mee kunnen in een doorstart, zegt Meeder.

FNV wilde opheldering van curator
FNV vroeg eerder vandaag om opheldering van de curator omdat het onderdeel Building Services minder interessant voor kopers zou zijn. "Dit hebben we medegedeeld gekregen", zegt Meeder. "Ook het loon van augustus wordt niet betaald, maar er is loongarantie. Nu moet geregeld worden dat het UWV dat overneemt."

Imtech Building Services is één van de drie onderdelen van Imtech Nederland BV. Building Services werkt aan technische installaties in kantoren. Er werken monteurs, ingenieurs en werktuigbouwkundigen.

Onderhandelingen over andere onderdelen Imtech
Voor de andere twee onderdelen van Imtech Nederland BV zijn volgens de curator gegadigden met wie druk onderhandeld wordt om die bedrijven over te kunnen laten gaan zoals dat ook bij Marine en Traffic & Infra is gebeurd, zegt Meeder. "Dan hopen wij ook dat die onderhandelingen gaan lukken." De 1300 medewerkers van die twee divisies krijgen deze maand wel hun loon uitbetaald door Imtech, weet Meeder.

Vanochtend werd bekend dat investeringsmaatschappij Egeria het Traffic & Infra-onderdeel van Imtech overnam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen