Nieuws1 okt '14 10:55

Tips over afpersing John de Mol stromen binnen

Auteur: Pieter van den Akker

Bij de politie zijn sinds dinsdagavond ruim 150 tips binnengekomen in de zaak van de afpersing en bedreiging van John en Linda de Mol. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak.

Tipgevers hebben na die uitzending aangegeven de man die daar op een compositietekening werd vertoond te herkennen. Die ongeveer 70-jarige man zou bij de afpersingszaak betrokken kunnen zijn.

Hoe sterk zijn die aanwijzingen?
Bernhard Jens, politiewoordvoerder: “Dat hij erbij betrokken is, daar hebben we wel een idee van dat het zo is. Wat zijn rol uiteindelijk is geweest, is natuurlijk nog maar de vraag. Hij kan wel gebruikt zijn om bijvoorbeeld alleen maar het gebak te bestellen. Maar dat horen we natuurlijk wel heel erg graag."

Waar gaan de tips verder over?
“De tips zijn best wel divers. Ik moet wel zeggen dat het merendeel van de tips komt van mensen die aanslaan op de compositietekening. Er worden best wel veel namen genoemd."

Waarom is besloten dit nu in de publiciteit te brengen?
“Dit soort onderzoeken zijn best wel moeilijk. Je krijgt een brief binnen: tja, wat kun je met een brief? Uiteindelijk is het ons gelukt om bijvoorbeeld DNA van een van de brieven af te halen. Dan blijkt dat het een man is. Helaas zit het DNA-profiel nog niet in de databank. Het tweede punt is dat we nu echt een aanknopingspunt hadden."

Hij legt uit:


 Dus we hebben eindelijk wat waardoor we kunnen zeggen dat we de hulp van het publiek nu inschakelen."

Is dit het werk van één persoon of denkt u dat er meerdere personen achter zitten?
“Het is voor ons ook echt de vraag of het een eenmansactie is of dat er nog meer mensen zijn die erbij betrokken zijn. Dat is de reden waarom we ermee naar buiten zijn gegaan. Het moet gewoon stoppen nu."

Maakt het een heel professionele indruk op u of zou het ook een wat gestoorde persoon kunnen zijn?
“De opties liggen echt nog open. Dat weten we op dit moment echt niet."

Heeft u tips binnengekregen die nieuwe opties en vragen oproepen?
“Wat we vandaag en de komende dagen gaan doen is de tips ‘uitrechercheren’, kijken hoe bruikbaar ze zijn. Op dit moment is het echt nog te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen