Nieuws2 jul '15 12:51

Touroperators halen gasten terug uit Tunesië

Auteur: Eva Oude Elferink

Touroperators halen al hun toeristen terug uit Tunesië. Rond dit moment vertrekt er een repatriëringsvliegtuig dat ze terug naar Nederland brengt. Dat gebeurt nadat Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële reizen naar het land nu afraad.

EPA
EPA

Voor Tunesië geldt nu een negatief reisadvies. "We kregen gisteravond bericht van Buitenlandse Zaken gisteravond dat er toch sprake is van een verhoogd ", zegt Nicolette van Mourik, directielid van reisorganisatie TUI. Alle Nederlanders die op vakantie zijn in Tunesië worden nu dan ook teruggehaald. In het geval van TUI Nederland gaat het om 110 passagiers.

"Het is de bedoeling dat zij vandaag allemaal met die repatriëringsvlucht terugkomen, maar met drie of vier mensen die alleen een vlucht bij ons hebben geboekt proberen we nog in contact te komen", zegt Van Mourik. Volgens het directielid is de situatie in Tunesië voor de toeristen momenteel 'rustig'. "Ze merken er niet zoveel van, maar ze begrijpen de situatie."

Vorige week kwamen bij een aanslag bij een hotel 38 mensen om het leven. Waarom werden toen niet alle toeristen teruggehaald? "Omdat er nu extra informatie bij de autoriteiten is binnengekomen", zegt Van Mourik. Om wat voor informatie het gaat, is niet bekend.

"We hebben vorige week wel besloten toen we nog niet wisten of het om een incident ging of dat er wellicht meer speelde, om alle vluchten voor deze week te annuleren. We hebben deze week ook geen nieuwe passagiers meer gebracht en er zijn ook al heel veel passagiers teruggekomen."

Inmiddels heeft TUI al zijn vluchten naar Tunesië tot en met eind augustus geannuleerd. De toeristen die hun vakantie hebben moeten inkorten krijgen hun onkosten vergoed via het calamiteitenfonds. Degenen wiens reis is geannuleerd, krijgen hun reissom terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen