Nieuws29 mei '15 10:57Aangepast op 29 mei '15 18:02

BNN-baas blij met rem op NPO-plannen voor nieuw publiek bestel

Auteur: Thijs Baas

De plannen van de NPO voor een nieuw publiek bestel worden voor een belangrijk deel teruggedraaid. En dat is een goede zaak, zegt BNN-VARA-baas Gerard Timmer op BNR. Hij baseert zich op opmerkingen van NPO-baas Henk Hagoort tijdens een journalistendebat van gisteravond in Hilversum.

Foto: ANP
Foto: ANP

Hagoort liet gisteren tijdens een debat van de NVJ weten dat de NPO niet per se meer invloed zal krijgen op de inhoud en dat niet alle internetactiviteiten onder NPO.nl zullen worden samengebracht. Een goede zaak, zegt Timmer. "Als wij onze taakopdracht als publieke omroep het best kunnen uitvoeren doordat we een organisatie zijn van een sterke NPO.nl en omroepen bij elkaar, kun je straks nog altijd vanuit die kracht - het merk NPO en het merk van die omroepen - het publiek breed kunt bereiken."

 

Nederland heeft het rijkste aanbod van alle publieke omroepen in de hele wereld, vindt Gerard Timmer, en dat is juist te danken aan de grote verscheidenheid aan omroepen. De verregaande plannen van de NPO zouden in zijn ogen de pluriformiteit aantasten. "In het huis van WNL, van PowNed of AvroTros ontstaan andere programma's, er zijn andere makers actief en het is juist het samenspel van al die verschillende makers met verschillende achtergronden waardoor we in Nederland zo'n rijk aanbod hebben." 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen