Nieuws29 jun '15 15:45

Politie wil bedreigde criminelen van straat halen

Auteur: Sangar Paykhar

De liquidaties in de criminele wereld zijn niet alleen een bedreiging voor de doelwitten zelf, maar ook voor de omgeving. De politie Amsterdam wil daarom met het OM en de gemeente samen kijken hoe ze dat kunnen voorkomen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Eerder deze maand werd Lucas Boom op klaarlichte dag naast een basisschool geliquideerd en andere criminelen werden op vergelijkbare wijze gedood in de Amsterdamse liquidatiegolf. Voor sommige criminelen bestaat een concrete bedreiging waar de politie van op de hoogte is. Daarom wil Hanneke Ekelmans van politie Amsterdam meer bevoegdheden om liquidaties te kunnen voorkomen.

Bevoegdheden
Momenteel is het voor de politie niet mogelijk om op basis van liquidatiedreiging de persoonlijke vrijheid van iemand in te perken. Volgens Ekelmans kunnen de bevoegdheden die de politie nu heeft breder worden ingezet omdat liquidaties ook een gevaar vormen voor de omgeving waar ze plaatsvinden.

Meewerken
Ekelmans erkent dat er situaties zijn waarin mensen niet mee willen werken aan hun eigen beveiliging. "Daarom willen wij in staat worden gesteld om om de doelwitten van liquidaties zoveel mogelijk in de goeie richting te duwen totdat ze wel bereid zijn om mee te werken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen