Nieuws24 apr '15 16:50Aangepast op 24 apr '15 18:16

Lintjesregen: Bussemaker roept op om meer vrouwen voor te dragen

Auteur: Thijs Baas

Minister Bussemaker van Emancipatie roept iedereen op om voor volgend jaar vooral vrouwen voor te dragen voor een lintje. Bij de vandaag uitgereikte koninklijke onderscheidingen valt op dat twee keer zoveel mannen als vrouwen een versiersel ontvingen.

Lintjesregen: Bussemaker roept op om meer vrouwen voor te dragen
Lintjesregen: Bussemaker roept op om meer vrouwen voor te dragen

Er werden vandaag krap 2838 lintjes uitegereikt. 1023 gingen naar vrouwen. 1815 naar mannen. En dat moet anders, zegt Bussemaker tegen politiek verslaggever Laurens Boven. "Je ziet bij de toewijzing van de lintjes wat we elders ook zien - bijvoorbeeld in de top van het bedrijfsleven - dat men dan vaker aan mannen denkt. Ik doe daarom een oproep om vrouwen voor te dragen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd. Ik zou zeggen: nu doen, want volgend jaar zijn er gewoon weer lintjes."


 

"Er zijn zo veel vrouwen die zich enorm inzetten voor de samenleving. Ik roep mensen altijd wel heel erg op om vrouwen voor te dragen en ik zou tegen alle luisteraars willen zeggen: doe het vooral, voor al die vrouwen die een belangrijke bijdrage aan de samenleving hebben geleverd. Je ziet hier hoe maatschappelijke mechanismen werken, want voor een lintje moet je voorgedragen worden, dus moet er iemand op het idee komen dat jij een belangrijke maatschappelijke bijdrage hebt geleverd."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen