Nieuws17 sep '14 08:29Aangepast op 17 sep '14 14:07

Met je woekerpolis op Woekertour

Auteur: BNR Webredactie

10 jaar nadat de laatste woekerpolis over de toonbank ging, zitten veel eigenaren van zo'n polis nog vol vragen. Want heeft het bijvoorbeeld zin om je aan te sluiten bij een megaclaim?

Om dat soort vragen te beantwoorden organiseert stichting Woekerpolis.nl een Woekertour. In zaaltjes door heel het land kunnen mensen bij hen terecht met hun hoofdpijnpolis. BNR-verslaggever Renee van Heteren was bij de eerste avond in Amsterdam Zuid Oost.

Eén van de bezoekers heeft een backpack vol formulieren mee. "Nationale Nederlander heeft gezegd: we stellen het tien jaar uit. Dan krijgt u uw geld. Maar ik wil nu leuke dingen doen, niet over tien jaar. Indertijd zou ik 8000 euro per jaar krijgen. Op het moment zit er 5000 euro in de ene kas en 13.000 in de andere. Vooral toen ik mijn werk kwijt was, was het heel moeilijk. Ik hoop dat ik wat krijg, ze kunnen niet iedereen met een kluitje het riet in sturen."

De voorzitter van de stichting Woekerpolis.nl Ab Flipse vertelt wat het idee achter de tour is. "Je kunt heel snel al iets betekenen. Wij willen meer leden, zodat we meer kracht naar de verzekeraars toe hebben. Er lopen via onze vereniging nu twee zaken en de komende maanden komen er nog zeven dagvaardingen bij. Eén eerdere zaak heeft tien jaar geduurd, maar is wel gewonnen uiteindelijk. We moeten afwachten wat er met de huidige zaken gebeurt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen