Nieuws2 nov '11 16:19

Rijken worden weer rijker

Auteur: BNR Webredactie

De rijkste Nederlanders zijn ook dit jaar weer rijker geworden, schrijft Quote. Na het inktzwarte jaar 2009 en de omslag in 2010 is de rijkdom in Nederland weer terug op het niveau van voor de crisis.

De rijkste Nederlanders zagen hun vermogen dit jaar met 5,6 procent toenemen, tot een totaal van 143,2 miljard euro. Dat is maar net iets minder dan in het recordjaar 2008, toen er 145 miljard euro onder de streep stond.

Brenninkmeijers op één
Op de eerste plaats van meest vermogende Nederlanders staat nog steeds de familie Brenninkmeijer, eigenaren van de winkelketen C&A, met een geschat vermogen van 22 miljard euro. De tweede plek van de lijst wordt ingenomen door Charlene de Carvalho-Heineken met een vermogen van 5 miljard euro. De erfgename van het Heinekenimperium stond vorig jaar nog op de derde plaats. Die wordt nu ingenomen door de familie Van der Vorm (bekend van investeringsfonds HAL) met 4,8 miljard euro.

De Mol stijgt
Nieuw in de top 10 is mediamagnaat John de Mol. Mede dankzij het succes van talentenjacht The Voice Of Holland stijgt De Mol van de 11e plek vorig jaar naar de achtste nu. Het programma leverde hem 'honderden miljoenen' op, vertelde hij eerder tegen Quote. Zijn vermogen komt daarmee volgens het blad nu 13,3 procent hoger uit op 1,7 miljard euro. Collega Joop van den Ende is twee plaatsen gezakt en komt uit op de tiende plaats met 1,6 miljard.

Gerelateerde artikelen