Nieuws12 mrt '15 16:21Aangepast op 12 mrt '15 18:07

Brand in trein bij station Abcoude

Auteur: Bram van Dijk

Vlak bij het station van Abcoude brak vanmiddag een kleine brand uit in een trein. Het treinverkeer Utrecht - Amsterdam is ontregeld en ondervindt flink hinder, zeg NS.

Foto: Erik Boven
Foto: Erik Boven

Volgens de brandweer is daarbij een gewonde gevallen die naar het ziekenhuis is gebracht. Een conducteur en 23 passagiers hebben rook ingeademd en zijn ter plaatse behandeld. Daarna konden zij hun reis vervolgen. Alle overige passagiers hebben de trein veilig en ongedeerd kunnen verlaten. Het treinverkeer is stilgelegd zolang de bluswerkzaamheden niet zijn afgerond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Brand geblust
De brand is inmiddels geblust. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het treinverkeer is volledig stilgelegd. Intercity's van Amsterdam naar Utrecht worden omgeleid via Hilversum. Het treinverkeer loopt naar verwachting om 19.00 uur weer volgens dienstregeling.

Stan Hoen, woordvoerder van de NS, vertelt wat er nu bekend is. "Rond kwart voor vier is er in een dubbeldektrein van ons brand uitgebroken. Mensen zijn de trein uit. De brand is snel geblust en de oorzaak is ons nog niet bekend. Het treinverkeer heeft hier natuurlijk heel veel hinder van."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen