Nieuws23 jul '15 17:11

Agent en soldaat gedood in zuidoost-Turkije

Auteur: BNR Webredactie

Een politieagent is vandaag in de Turkse stad Diyarbakir doodgeschoten en een ander raakte zwaargewond. Elders werd een Turkse militair gedood en raakte een andere soldaat gewond.

Foto: ANP
Foto: ANP

De militairen werden bij de grensplaats Kilis vanaf Syrisch grondgebied door jihadisten beschoten, meldden Turkse media. Turkse soldaten hebben het vuur beantwoord.

Diyarbakir ligt bijna 700 kilometer ten zuidoosten van Ankara en circa 90 procent van de inwoners is Koerdisch. Woensdag zijn 120 kilometer zuidelijker, in Ceylanpilar aan de Syrische grens, twee politieagenten vermoord. Drie verdachten zijn donderdag in de streek aangehouden in verband met de dood van die agenten.

Woensdag werd op een website van de extremistische Koerdische strijdgroep PKK (Koerdische Arbeiderspartij) geclaimd dat deze groep achter de dood van de politiemannen in Ceylanpilar zat. Dat zou een reactie zijn voor een bomaanslag op een bijeenkomst van Koerden. Maandag was er een bomaanslag op een bijeenkomst van jonge Koerden niet ver van de Syrische grens in Suruç. Daarbij vielen 32 doden en circa honderd gewonden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen