Nieuws11 mei '13 12:04

Trein Wetteren reed 47 km te hard, mogelijk nog een dode

Auteur: BNR Webredactie

De goederentrein met chemicaliën die in het afgelopen weekeinde ten zuidoosten van Gent ontspoorde en ontplofte, reed 47 kilometer harder dan toegestaan. Volgens de Oost-Vlaamse gouverneur is bij de treinramp mogelijk nog iemand overleden.

"Misschien is er nog iemand gestorven, maar weten we het nog niet", zei de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers tegen Belgische media. Er is een personen omgekomen als gevolg van de treinramp.

Veel te hard
Dat de machinist van de ramptrein te hard reed, werd eerder al duidelijk, maar het was nog onbekend dat hij twee keer zo hard als toegestaan door het plaatsje Wetteren ging. Dit meldde zaterdag de Belgische krant het Nieuwsblad die zich beroept op het officiële onderzoek naar de giframp in Wetteren.

Aangenomen wordt vooralsnog dat de trein is ontspoord toen de machinist plotseling remde om zijn snelheid te verminderen. Daardoor zou de lading onstabiel zijn geworden, aldus persbureau Belga. In zijn noodoproep zei de machinist het volgende: "Ik heb een ontsporing. Ik ben te hard door de wissels gegaan. Ik heb waarschijnlijk het sein gemist."

Treinongeluk
Bij het ongeluk dat plaatsvond op 4 mei vloog een goederentrein met chemisch materiaal in brand na ontsporing. Daarbij kwamen giftige stoffen vrij die een dode en talrijke gewonden veroorzaakten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen