Nieuws8 dec '14 13:40

Beslaglegging op vermeende schuld Moszkowicz

Auteur: Bram van Dijk

Het OM legt beslag op een schuld van 35.000 euro die Bram Moszkowicz zou hebben bij crimineel Donald G. "Dat Moszkowicz een dal doormaakt, dat is helder", zegt de advocaat van de voormalig advocaat.

Volgens Herman Loonstein, de advocaat van Bram Moszkowicz, is de beslaglegging onder voorbehoud. "Donald G. meende vordering te hebben wegens vermeend geleend geld op Moszkowicz. Daar gaat de rechter inhoudelijk nog over oordelen. Maar het Openbaar Ministerie heeft nu gezegd: als jij, Moszkowicz, ooit iets moet betalen aan Donald G., dan gaat het niet naar hem maar naar ons. Meer is het niet."

Moszkowicz gaat gebukt onder een grote belastingschuld. "Dat Bram Moszkowicz een dal doormaakt, dat is helder. Maar hij is een vechter en vechters komen vaak ook uit dalen. Ik heb in het kort geding dat over de veiling ging concreet aangegeven dat hij een grote belastingschuld heeft. Dat betreft deels privé en deels vennootschappen van hem. Privé zit hij er wat minder problematisch in en dat moet worden opgelost."

Niet op de rails
"Hij doet er heel veel moeite voor om privé weer op de rails te komen. Dat is op dit moment niet het geval, maar het is zeker niet uitgesloten dat dat gaat lukken." Voor de juridische bijstand hoeft Moszkowicz in ieder geval niet diep in de buidel te tasten. Loonstein: "Als je iemand wat langer kent, dan moet je hem in dalen bijstaan en niet in de eerste plaats aan je eigen portemonnee denken."

Hoe helpt Loonstein hem er weer bovenop?
"Ik praat wat met hem. Hij heeft natuurlijk een bloeiende advocatenpraktijk gehad, uit dien hoofde heeft hij geen inkomsten meer. Maar er zijn misschien weer andere mogelijkheden om weer wat inkomsten te genereren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen