Nieuws21 apr '12 17:27Aangepast op 19 jun '17 10:26

Van Haersma Buma: hypotheekrenteaftrek was afspraak

Auteur: Bart Tuinman

In het Catshuis was de aanpak van de hypotheekrenteaftrek rond, zo zegt CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma. Nu schrikt Wilders terug van afspraken, ook al had hij "zijn akkoord er al aan gegeven".

"De hypotheekrenteaftrek zou worden aangepakt, we zouden de huurmarkt aanpakken, de overdrachtsbelasting zouden we blijvend laag houden, dat was een totaalpakket", vertelt Buma. Ook op de zorg en de AOW was er zo'n "totaalpakket" bereikt. "Al die maatregelen samen hebben effect. En blijkbaar schrikt hij terug, ook al had hij zijn akkoord al gegeven."

PVV-paniek
"Vanochtend kwam Wilders met het feit dat hij en zijn team niet akkoord konden gaan", vertelt Buma. "Wat ik heb gemerkt is dat sinds Hero Brinkman de fractie verliet en er meer prikkelingen in de fractie waren het veel moeilijker werd om met Wilders tot een akkoord te komen", vertelt Buma over de reden voor Wilders terugkrabbelde. "Het was daarna moeilijker om een akkoorden te krijgen."

Wilders' kiezer
Wilders' constatering dat het pakket niet goed is voor zijn kiezer vindt Van Haersma Buma opmerkelijk. "De crisis die Wilders veroorzaakt is nog veel erger voor de kiezer. Kennelijk deinst meneer Wilders terug op punten die hij allang had toegezegd", zo laat Sybrand van Haersma Buma op BNR weten.

De CDA-fractievoorzitter laat weten dat hij "zijn buik wel vol heeft" van de PVV.

Gerelateerde artikelen