Nieuws10 dec '12 06:19

Belastingdienst zet meer deurwaarders in

Auteur: Anne-Greet Haars

De Belastingdienst gaat commerciële deurwaarders inzetten om kleinere belastingschulden te innen. Dat meldt VVD-staatssecretaris Frans Weekers maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Eigen deurwaarders van de dienst gaan ook 's avonds en in het weekend op pad om beslag te leggen bij mensen met een belastingschuld.

Extra mensen
In totaal worden 1600 mensen extra ingezet voor het controleren van aangiftes en het binnenhalen van openstaande schulden. De hele operatie kost 157 miljoen euro, maar gaat de schatkist volgens Weekers 663 miljoen euro per jaar opleveren.

Welwillend
"Het overgrote deel van de belastingplichtigen is welwillend'', zegt Weekers, en de Belastingdienst wil deze mensen zo veel mogelijk helpen. Bijvoorbeeld met de vooraf ingevulde belastingaangifte en andere vormen van dienstverlening.

"De kleine groep belastingplichtigen die echter een loopje probeert te nemen met de fiscus kan rekenen op zwaarder geschut, zoals de inzet van de deurwaarders en de FIOD. Met gerichte investeringen willen we een extra belastingopbrengst binnenhalen'', aldus Weekers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen