Nieuws9 jun '15 16:01

Chauffeur monstertruck Haaksbergen voor de rechter, gemeente niet

Auteur: BNR Webredactie

De chauffeur van de monstertruck die in Haaksbergen een dodelijk ongeluk veroorzaakte door het publiek in te rijden, wordt vervolgd. De gemeente niet, meldt het OM.

De verdachte, Mario D., wordt beschuldigd van dood door schuld of zwaar lichamelijk letsel. Er vielen eind september 2014 drie doden, tientallen anderen raakten gewond. Ook de organisator, Stichting Sterevenementen wordt vervolgd.

Volgens het OM is er sprake van grove schuld. "Aan beide partijen kan onvoorzichtig en laakbaar gedrag worden verweten bij het omgaan met de veiligheid ter plaatse en de te treffen maatregelen in combinatie met de stunt. De chauffeur wordt ook het niet adequaat handelen tijdens de stunt verweten", schrijft het OM.

 

Veel nabestaanden teleurgesteld
Letselschade-expert en advocaat van nabestaanden Yme Drost zegt dat veel nabestaanden teleurgesteld zijn dat de gemeente niet vervolgd wordt.

 

Gemeente wil niet reageren
Vorige maand stapte de burgemeester van Haaksbergen, Hans Gerritsen, na een kritisch rapport over de vergunningverlening en de rol van de burgemeester op. Het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid zorgde ervoor dat de gemeenteraad van Haaksbergen geen vertrouwen meer had in Gerritsen. De gemeente wil niet reageren op de vervolging van de monstertruck-chauffeur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen