Nieuws6 nov '15 17:20

Inbrekers geven de voorkeur aan huurhuizen

Auteur: Karlijn Meinders

Huurhuizen zijn veel vaker doelwit van een inbraak dan koophuizen. 40 procent van de achterdeursloten op huurhuizen kan binnen een minuut opengebroken worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Nationale Inbraakpreventieweken.

Foto: ANP
Foto: ANP

Voorzitter Coen Staal zegt dat de verhuurder verantwoordelijk is voor een goed slot op de deur, maar dat ook huurders meer mogen investeren in anti-inbraakmaatregelen.

Tips
Op de website van Stichting Nationale Inbraakpreventieweken staat een inbraakpreventie-check. "Bij sommige mensen zit een enorme kier tussen de kozijnen en de deur, daar is een koevoet heel makkelijk tussen te krijgen, daar zou je een anti-inbraakstrip kunnen plaatsen. Anderen zetten graag een klein raampje open, daar zou je een barrière-stang kunnen plaatsen. Op die manier proberen we mensen te helpen hun huis te zien door de ogen van een inbreker."

Sloten
Op de site staan ook foto's van de sloten die te makkelijk open te krijgen zijn. "Een slot met aan de buitenkant een paar schroefjes in een beslag van zwak aluminium, dat heeft een inbreker zo stuk. Dat aluminium is zo weggestoken met een schroevendraaier en met een tang breek je vervolgens het cilinder af. Ook komt het voor dat inbrekers een stuk plastic gebruiken, flipperen heet dat. Ze halen het dan heen en weer tussen de deur en de deurpost. Als je deur dan niet op slot is, krijgen ze hem zo open."

Gerelateerde artikelen