Nieuws17 mrt '15 13:54Aangepast op 17 mrt '15 17:42

1,5 jaar cel voor de 'hockeygluurder'

Auteur: Karlijn Meinders

Luigi C. (46) heeft vanwege het stiekem filmen van honderden meisjes in hockeykleedkamers achttien maanden gevangenisstraf gekregen, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dit heeft de rechtbank in Alkmaar zojuist bepaald.

Foto: Harmen van der Veen
Foto: Harmen van der Veen

Het Openbaar Ministerie (OM) had vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. De straf valt lager uit, omdat de rechter de filmpjes die hij maakte niet als kinderporno beschouwt.


 

 
Verzachtende omstandigheden
En er waren ook een aantal verzachtende omstandigheden, vertelt Persrechter Gerda van Dijk. "De aandacht voor deze zaak heeft ervoor gezorgd dat hij zijn baan is kwijtgeraakt, hij heeft in voorarrest gezeten, hij is zijn sociale contacten kwijt en het heeft meegewogen dat hij als verminderd toerekeningsvatbaar is aangemerkt door de deskundige."

Bijzondere voorwaarden
Dat komt er op neer dat hij na drie maanden alweer op vrije voeten zou kunnen staan. Maar, zegt Van Dijk, aan de voorwaardelijke straf zit wel een pakket bijzondere voorwaarden gekoppeld. "Hij moet onder andere langdurig in behandeling en hij is ook gemotiveerd om dit te ondergaan."

Proeftijd
Aan de straf voor C., die ook buurmeisjes filmde, is verder een proeftijd van vijf jaar gekoppeld. In die tijd mag hij niet in de buurt van de verenigingen komen waar hij de filmpjes maakte. Ook mag hij geen vrijwilligerswerk doen. Hij moet zijn computers laten controleren en mag geen contact hebben met twee medeverdachten in de zaak.

Tevreden over uitspraak
Michael Berndsen, de advocaat van Luici C., vertelt dat zijn cliënt tevreden is met de uitspraak. "Hier kan ook hij mee kan leven. De cliënt is het er ook mee eens dat zijn daden uiterst verwerpelijk zijn. Het punt dat er geen verspreiding is geweest heeft veel invloed op de uitspraak gehad."


 
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen