Nieuws11 okt '13 18:53Aangepast op 11 okt '13 19:20

Boot met 250 migranten bij Lampedusa gekapseisd

Auteur: BNR Webredactie

Een boot met 250 migranten is in de buurt van het Italiaanse eilandje Lampedusa en Malta gekapseisd. Dat hebben Italiaanse media vrijdag gemeld op basis van bronnen binnen de Italiaanse marine. Helikopters en schepen van de marine zijn op de plaats van het ongeluk.

De autoriteiten op Malta leiden de zoekactie naar overlevenden. Zij hebben Italië om hulp gevraagd. Het is nog niet helemaal duidelijk waar de boot precies verging. Sommige media spreken van de wateren rond Malta, andere hebben het over Lampedusa. De eilanden liggen niet ver van elkaar in de zeestraat van Sicilië.

De Italiaanse omroep RAI maakte melding van doden in het water. Helikopters hebben reddingsboten in zee neergelaten.

Vorige week verging een boot met meer dan 500 migranten bij Lampedusa. De lichamen van 328 slachtoffers zijn geborgen.

Alexandrië
Eerder op de dag is voor de kust van het Egyptische Alexandrië een boot met migranten gezonken. Zeker 12 opvarenden zijn verdronken. Meer dan 100 mensen konden worden gered en zijn naar een marinebasis gebracht.

De slachtoffers zijn volgens de politiechef van Alexandrië zes vrouwen, drie kinderen en drie mannen. De overlevenden zijn 72 Palestijnen, 40 Syriërs en 4 Egyptenaren. Steeds meer Syriërs en Palestijnen proberen de laatste maanden vanuit Egypte illegaal de oversteek te maken naar Europa.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen