Nieuws13 feb '14 17:28

'Amsterdam nu nog place to be voor Britse crimineel'

Auteur: BNR Webredactie

Acht Britse gevaarlijke criminelen houden zich op in Nederland. Ze worden gezocht voor drugssmokkel, verkrachting en geweld. Misdaadbestrijdingsorganisatie Crimestoppers en de Britse opsporingsdienst NCA roepen nu de hulp in van het Nederlandse publiek om hen op te sporen.

"Wij willen deze types graag niet in onze omgeving", zegt woordvoerder Rob van der Veen van de politie in Amsterdam. "Het is niet vastgesteld, maar er is een vermoeden dat ze hier verblijven."

Hij gaat verder: "We hebben sinds 2008 in Nederland 128 Britse voortvluchtige criminelen aan kunnen houden, waarvan de meesten in Amsterdam. We hebben soms maar een heel klein beetje informatie nodig om ze te pakken. In dit geval hebben we niet genoeg informatie. Dus we vragen het publiek op Politie.nl te kijken naar de foto's van mensen die we zoeken. Misschien is het uw buurman wel. Neem contact met ons op, dan kunnen wij zorgen dat ze worden aangehouden."

Drugs, wapenbezit
Het grootste deel van de groep wordt in verband gebracht met zowel de handel in drugs als vuurwapenbezit. Van der Veen: "Er zit ook iemand bij die wordt verdacht van verkrachting en een ander wordt ervan verdacht iemand met een mes te hebben gestoken."

Amsterdam niet the place to be
Is het zo goed toeven in Nederland voor Britse criminelen? "Wij hebben gezien dat die Britse criminelen een aantal jaren geleden in Spanje zaten. Nou, als ik kon kiezen zat ik ook lekker in Spanje in het zonnetje. Maar daar zijn ze een actie gestart en hebben ze heel veel Britse criminelen aangehouden. Dus moesten ze een andere plek zoeken. Ze vonden met name de omgeving Amsterdam prettig. Dat kan ook makkelijk: iedereen spreekt hier Engels, je valt niet op en je kon makkelijk een auto en een huis huren als je maar geld had. We zijn druk bezig om te zorgen dat het minder interessant is om Britse criminelen duidelijk te maken dat Amsterdam niet the place to be is. "

Gerelateerde artikelen