Nieuws12 feb '15 14:19

Schippers: Vergelijkingssites moeten betrouwbaarder. Klopt, zegt Independer

Auteur: Bram van Dijk

Vergelijkingssites voor zorgverzekeringen moeten betrouwbaarder worden. Dat schrijft minister Schippers van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.

Zowel zorgverzekeraars als de vergelijkingssites zelf moeten actie ondernemen om te zorgen dat de informatie over polissen en premies volledig klopt en daarom moeten de regels worden aangescherpt, zegt Schippers.

Op Independer.nl zal je niet snel foutieve informatie tegenkomen, zegt directeur Ruud Martens.

Advertentiesites
Er moet onderscheid gemaakt worden tussen vergelijkingssites met en zonder vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). "Dat doet de minister ook. De sites die niet onder toezicht van de AFM staan, de zogenaamde advertentiesites, vragen niet aan de consument wat ze willen. Ze komen alleen met een lijstje van verzekeraars."

Provisie
Dat Independer provisie krijgt bij verkochte verzekeringen, doet volgens Martens niet af aan de onafhankelijkheid. "De focus is op klantgerichtheid. Als je het beste doet voor de klant, dan komt de klant terug. Daarom vergelijken wij de hele markt en niet alleen de partijen waarvoor wij een vergoeding krijgen."

Transparantie
Hij hoopt dat de brief van de minister zal leiden tot meer transparantie hoe een vergelijkingssite werkt. "Op basis van welke criteria besluiten en adviseren zij? Zodat dat volstrekt helder wordt voor iedere consument. Zodat de consument kan vertrouwen op een volstrekt onafhankelijk advies. Dat is de enige manier waarop je consument zou moeten adviseren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen