Nieuws17 apr '14 14:54

Universiteiten: student, word wakker en schrijf je in

Auteur: BNR Webredactie

Ruim een derde van de aankomend studenten heeft zich nog niet ingeschreven bij een hogeschool of universiteit. Dat zijn er veel meer dan vorig jaar en de deadline is al over twee weken.

Karl Dittrich, voorzitter van de vereniging van universiteiten VSNU, snapt niet waarom studenten zo lang wachten met inschrijven. "Te weinig studenten lijken zich de serieusheid van deze deadline te realiseren. Dus dit is echt een wake-upcall." Alle aankomende studenten hebben al eerder bericht gekregen over de inschrijfdeadline.

Pushen
Dittrich is er echt niet gerust op en hoopt dat men het komende lange weekend nuttig gaat besteden. "Het is nu echt even tijd om na te denken met die Paasdagen. Wat ga ik doen? Schrijf ik me snel in? Even actie ondernemen, dames en heren, dit is echt in het eigenbelang." Hij roept iedereen op om de aankomende studenten in de omgeving aan te sporen.

Deadline vervroegd
Op dit moment hebben zich 42.000 nieuwe studenten ingeschreven. Vorig jaar was dat twee weken voor deadline 63.000. Wel is het voor het eerst dat studenten zich al voor 1 mei moeten inschrijven in plaats van 1 september. Bij het missen van de deadline kan een universiteit de student weigeren.

Gerelateerde artikelen